Европа вкъщи

Може да сме разделени, но желанието за споделен живот и креативност надхвърлят всяка затворена врата.

Заедно с още 14 града от Европа, Пловдив – европейска столица на културата се включва в платформата „Европа вкъщи“.

В партньорство с местната независима медия „Под тепето“ Пловдив е представен с неговите емблематични места през авторски текстове на Теодор Караколев и снимки от Георги Матов.

Проектът има за цел да вдъхнови местни писатели и фотографи, които със своите текстове и фотографии да представят поглед върху своя град по време на глобалната пандемична криза.

Концепцията е по идея на португалския град Фаро, кандидат за европейска столица на културата през 2027, a целта е да се представят по творчески начин дните на изолация в Европа.

Пловдив #заедно с Бодо (Норвегия), Кемниц (Германия), Еш (Люксембург), Фару (Португалия), Каунас (Литва), Леуварден (Холандия), Нови Сад (Сърбия), Оулу (Финландия), Пиран (Словения), Сан Себастиан (Испания), Тарту (Естония), Валета (Малта), Веспрем (Унгария) е част от инициативата „Европа вкъщи“.

През следващите дни можете да следите социалните мрежи на Пловдив – Европейска столица на културата за споделен поглед от живота в Пловдив и този в различните градове в Европа по време на дните на изолация. Oглеждайте за хаштага #EuropeAtHome! 

Пълният авторски текст за Пловдив от Теодор Караколев можете да прочетете ТУК
Фотографиите на Георги Матов ТУК

Всички текстове и фотографии можете да следите и тук: https://www.europeathome.eu/