За Проекта

За Проекта

„Капана- квартал на творческите индустрии“

Проектът „Капана- квартал на творческите индустрии“ цели да развие потенциала на тази централна градска зона като място за изследване, иновации и експеримент в областта на културните и творчески индустрии и културния мениджмънт.

Проектът е част от програмата на Пловдив- Европейска столица на културата и попада в клъстера „Градски мечти“ за дългосрочни и устойчиви намеси в градска среда, преосмисляне и промяна на изоставени и забравени пространства и префукнционализирането им за целите на културата.

Гледай и участвай! Вдъхнови се и създавай! Общувай! Слушай и свири!

Визуална идентичност.

Повечето подобни квартали по света предлагат на своите посетители завършен продукт, който можеш да консумираш или съзерцаваш, но рядко да участваш в създаването му. Капана все още търси себе си и тепърва оформя своя нов облик и дух.

Именно за това, чрез своята визуална комуникация, той не просто те приветства и се радва на твоето присъствие, а те подканва да станеш част от неговото създаване и развитие, независимо в каква роля ще се поставиш- наблюдател, който черпи вдъхновение или творец, който търси поле за изява.

Капана е изобразен в пластове, които символизират културната приемственост и многообразието на квартала. Капана- място за творчество и забавление! Creative Playground!