ВЪЗМОЖНИЯТ КАПАН

Възможният Капан“ е интердисциплинен изследователски проект, иницииран от ЕДНО и ONE ARCHITECTURE WEEK 2014 в партньорство с УАСГ, Софийски Университет, Пловдивски Университет и Общинска фондация Пловдив 2019.

Целта му е да идентифицира потенциала на една историческа градска среда (квартал Капана в Пловдив) и да очертае реалистичен сценарий за превръщането й в център на творческите индустрии (creative district).

„Възможният Капан“ обединява усилията на студенти по архитектура, урбанизъм, градски изследвания и социална антропология. Всички те работят вече почти година за превръщането на тази западнала, но колоритна зона в активна част от съвременния град.

В изложбата от програмата на ONE DESIGN WEEK 2014 четирима дизайнери/студиа представиха плакати, вдъхновени от работата на участниците в проекта:

  • Кирил Златков и студентите по Социална антропология с ръководители доц. Красимира Кръстанова, Меглена Златкова и Стоян Aнтонов
  • Васил Илиев и студентите по Градски изследвания с ръководител проф. Майя Грекова
  • Елиа Недков и студентите по Архитектура с ръководител арх. Доника Георгиева
  • Post Studio и студентите по Урбанизъм с ръководител арх. Елена Димитрова

Анализ на резултатите и конкретни предложения за намеса могат да бъдат видени по време на ONE ARCHITECTURE WEEK 2014 (10-19 Октомври) на изложбата към проекта на ул. „Христо Дюкмеджиев“ 14 в Капана.

Екипът на проекта включва директора на ONE ARCHITECTURE WEEK арх. Любо Георгиев, кураторите на фестивала през 2014 dontDIY и куратора на проекта арх. Бойка Огнянова.

Представяне в One Architecture Week 2014:

  1. Координатор- Кремена Мускурова.
  2. Интернет страница и изложба- Таня Вълканова и Кристина Иванова.
  3. Продукция- Антон Керезов.
ВИЖТЕ ПОВЕЧЕ ТУК

Say Something