Работилница за домашно и градско компостиране в Капана.

Как можем да направим контейнер за домашно компостиране от отпадъчни материали и какво представлява микробиологичния метод „бокаши“ ще бъдат показани на 30-ти май (вторник) от 18:30 до 20:00 часа в Капана.

В работилница на открито, на сцена Ядрото в квартала, всички желаещи ще могат да научат повече за разделянето на хранителните от останалите отпадъци и тяхното третиране при превръщането им в хранителна среда за растенията. Демонстрацията е поредната инициатива от проекта „Градско компостиране“, след откритата  лекция за компостирането като природосъобразен начин на живот и добрите практики приложими в градска среда.

Практическите методи за намаляване и преработка на хранителни отпадъци в домашни условия, които ще представят организаторите на идеята, са част от „зелените“ проекти, подкрепена от фондация „Пловдив 2019“ в третата фаза на водещия проект Капана- квартал на творческите индустрии. По време на работилницата пловдивският програмист Станислава Копаранова ще сподели опита си в набиращия все по- голяма популярност метод за използване на преработка на отпадъци „бокаши“, заменящ процесите на гниене на храните с ферментация.

В забързаното ежедневие на градския ритъм Станислава ще разкаже как спестява от времето си, използвайки домашното копмостиране и от какви материали от бита всеки може да изработи своя най- практичен съд за отпадъци.

Входът на работилницата на открито е свободен, а за първите желаещи да се включат са осигурени материали за изработка на контейнери.

Представянето на екологични практики приложими в градска среда е част от концепцията на новата визуална идентичност на квартала- Creative playground/Място за творчество и забавление.

Линк към събитието във фейсбук ТУК.

Say Something