Млади дизайнери, грандиозно ревю и сгради облечени в рокли на 20-ти май в Пловдив.

За втора поредна година „Моден Капан“ обръща поглед към младите таланти на България. Най- добрите участници в конкурса „Моден капан“ ще имат възможността да представят своите модели на 20-ти май в Капана, на улица „Абаджийска“, а един от тях ще продължи своя творчески път с устройството, създадено да вдъхновява- Lenovo Yoga Book.

След успешното първо издание през 2016-та година, тази година събитието се реализира в рамките на проект „Капана- квартал на творческите индустрии“ от програмата на „Пловдив- Европейска столица на културата 2019“ и се осъществява с финансовата подкрепа на Фондация „Пловдив 2019“. Основен партньор на събитието през 2017-та година е компанията Lenovo България, която ще определи свой фаворит сред дизайнерите по време на модното ревю.

Второто издание на „Моден капан“ ще бъде акцент в програмата на най- новия пловдивски фестивал- „Фестивал на улица Абаджийска“. Това е инициатива на търговските обекти развиващи своята дейност на улица Абаджийска в Капана. Открити лекции, дегустации, работилници, представяния, игри и музикална програма ще бъдат само част от атрактивните събития в деня на ревюто, посветено на младите и талантливи български дизайнери.

Зашеметяващият спектакъл в сърцето на Пловдив ще предложи на публиката красиво съчетание от арт решения, модерна визия и талантливи български дизайнери, които заслужават презентация от най- висок клас. Във второто издание на конкурса се включиха участници от цяла България с изключително разнообразни и атрактивни модели. В ревюто ще видим, както съвременното виждане за традиционната българска носия, така и официални и много екстравагантни облекла.

Ще бъде изграден подиум, съпътстван от атрактивно осветление и озвучаване, а балерините от танцова формация „Ера Балет“ ще представят моделите на младите творци. Балерините от „Ера балет“ ще дефилират с изумителни прически и грим, осигурени от Представителен Салон Schwarzkopf Professional- партньори на Моден капан 2017.

Артистични решения от „Алениа“ ще допълват атмосферата в Капана, а в модния дух на цялото събитие ще бъде изградена необикновена инсталация- сгради на над 100 години отново ще „оживеят“, облечени в модерните идеи на Анелия Янкова и 2 000 метра плат.

„В страната ни живеят много талантливи младежи. Всеки от тях мечтае… Мечтае да получи възможност да покаже своя талант. Нека им покажем, че не е нужно да емигрират в Милано или Ню Йорк, за да бъдат част от модния бизнес. Един млад дизайнер се нуждае от поле за изява.“- сподели организаторът от арт бутик „Дрешника“ Анелия Янкова.

Повече информация: ТУК, ТУК и ТУК.

Организаторът на конкурса „Моден капан“ Анелия Янкова е основател на модния бран „Алениа“, създаден през 2014г. Две години по- късно се появява арт- бутик  Дрешника, чиято цел е да бъде място, на което младите български дизайнери да получат сцена за изява.  В процеса на работа се появява и идеята за подкрепа на ученици и младежи, които имат талант и творят, но все още не са имали възможност да се изявят някъде, още по- малко да предложат своите дрехи на реалния пазар.

„Алениа“ има собствен почерк, който може да се види в различни колекции създадени от бранда. Този стил може да се види и на места като клуб Библиотеката, Пловдив, където на 25-ти март тази година, Алениа представи своята пролетна колекция и най- новата си арт инсталация- намигване към предстоящото дефиле на таланти и сгради в Творческия квартал на Пловдив- Капана.

Trandy Kapana from VisitKapana.Bg on Vimeo.

Photographer: Koko Stoyanov (People of Plovdiv)

Say Something