Първият проект в Капана за 2017-та година стартира с работилница за ръчно правени свещи.

Първият от деветте проекта за „Капана- квартал на творческите индустрии“, одобрени за 2017-та година, стартира на 21-ви януари от 12.30 часа с работилница за ръчно правени свещи.

С подкрепата на „Пловдив 2019“ едно от най- новите творчески ателиета в Капана Candle House ще предостави възможност на любителите на ръчно правените подаръци и сувенири да изработят своята бутикова свещ.

За специалните техники, експериментирането с цветовете и формите, и символът на запалената свещ ще разкаже по време на работилницата карвинг артистът Мария Аргирова. До изкуството на старите венециански майстори и историята на карвинга ще се докоснат и най- малките. За тях са предвидени специални занимания и уроци за карвинг- моделиране в домашна обстановка. Следващата дата е 28.01.2017.

Желаещите да се включат в ателие „Огънят през вековете“ могат да заявят своето участие и да посетят събитието в събота на адрес: Candle house- Капана, ул. „Йоаким Груев“ 6.

Работилницата е първа от поредица инициативи, посветени на обучения, презентации и работа с деца, които ще се случат през цялата година в Candle Housе в Капана.

Събитията се реализират в рамките на проект „Огънят през вековете“. Още осем проекта, развиващи творческият потенциал на Капана, предстои да стартират до началото на лятото и да станат част от новата визуална идентичност на квартала- Creative Playground/Място за забавление и творчество.

Капана- място за творчество и забавление!

Say Something