оставамЕСивКъщи

Капана – квартал на творческите индустрии е водещ и емблематичен проект за Пловдив 2019, стартирал още от етапа на подготовката на града за надпреварата за Европейска столица на културата и продължил успешно като ключов проект в програмата.

Сега, с грижа за здравето на всички и съобразявайки се с ограниченията за разпространение на COVID-19, голяма част от бизнесите са ограничили обхвата на своята дейност, но онлайн може да достигнете и да се свържете с всички ваши обични хора и пространства, обживяващи Капана, както и да поръчате директно с доставка любими продукти и изделия.

Пловдив 2019 направи проект „Капана“ дългосрочна инициатива чрез ежегодни тематични отворени покани, конкретно насочени към създаване на културно съдържание в квартала. Пет отворени покани подкрепиха над 60 проекта и повече от 300 събития.

🎉 Капана е пулсиращ, емоционален, провокативен, заплетен. През последните години, и особено от 2014 г. насам, Капана стана една от най-силните притегателни точки в града. Фокусът се обърна към преживяването и емоцията от интригуващата улична плетеница на Капана днес – място със собствен характерен дух и уникална атмосфера 💗

Всички събития, новини, отворени покани и проекти, свързани с Капана, както и повече за историята на квартала и неговите обитатели може да откриете в богатата двуезична уеб платформа на квартала: https://visitkapana.bg/, както и в профила на Kapana Creative District / Капана – квартал на творческите индустрии в социалните мрежи.

*Разгледайте уебсайтовете и социалните профили на #Пловдив2019, както и на предходните и настоящи градове столици на културата – архивът с интересни публикации е огромен.

#оставамЕСивКъщи 🏠 с Европейска столица на културата