Артистично предизвикателство 2018 – резултати / Пловдив

Тази година нашият Art Innovation Challenge имаше за тема кв. Столипиново в Пловдив и по-точно:
Как да стимулираме повече пловдивчани да включат квартала в личната си карта на съпричастност? Да мислим и да действаме по проблемите на квартала през призмата на единна принадлежност, а не през мислене „ние“ – „те“?

Подкрепихме 3 творби на различни артисти, 2 от които се осъществиха. Елате да сборим пловдивската жега със споделен смисъл:

🌀 21 ЮЛИ, 19.00 часа, Отсреща
ПЛЯС!

Помните ли как? Спомен от детството, среща с приятел, момент на свързване. Можем да научим от тези игри много повече, отколкото си представяме.
Hannah Rose е доброволка от инициативата Мобилно училище Столипиново и е имала множество случаи да общува с местните деца и да учи от тях. Основно вдъхновение и начин да се свърже с тях, въпреки езиковата бариера, са били игрите с пляскане.
Заповядайте в Отсреща на 21 юли, за да видите живописна демонстрация на игрите заедно с още поне 4 дечица 🙂

„Плясканицата“ е вдъхновение и за още един проект от програмата на Пловдив 2019 – вижте повече за „Медея

🌀 21 ЮЛИ – 28 ЮЛИ, из автобусите на линия 36

Пътуваща изложба с картини на ПЛЯС! игрите, научени от деца от кв. Столипиново, сътворена от Хана.
Ще може да я разгледате през цялата седмица в автобус 36!

🌀 22 ЮЛИ – 28 ЮЛИ, кв. Капана

Инсталация Стената
Гергана Попова и Мария Бадева използват стената като способ за свързване отвъд стереотипите – като стимул за вглеждане на позитивното в другия, преодолявайки опасността от една-единствена гледна точка.
Тяхната временна инсталация Стената и свързващите истории на местни хора, част от нея, може да бъде съпреживяна от 22 юли в кв. Капана – площада между ул. Христо Дюкмеджиев и ул. Георги Бенковски.

Инсталацията е повод и за началото на блог, който да допродължи диалога.

🌀 🌀 🌀
Art Innovation Challenge е инициатива на Ideas Factory Association / Фабрика за идеи, която подкрепя социално ангажирани артистични форми, внасящи.живителен импулс за преодоляване на актуални проблеми на града.

Проектът и артистичните намеси в него са част от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019 / Plovdiv 2019 ECOC!

Обикновено е част от програмата на международния форум за социална промяна чрез емпатия EMPATHEAST, но тази година се случва независимо от него.