Събития в Пост- културна сцена за уикенд 26-27 май.

Заповядайте на последния ни концерт за сезон 2016 -2017!

Хилядите пътища, по които може да те отведе музиката, понякога се оказват наистина твърде атрактивни. Въвличат те, изпиват от теб всяка силичка, денят от 24- часов се превръща в няколкоминутен, а удоволствието сякаш постоянно чака зад ъгъла, след това идва, хваща те и светкавично си тръгва, оставяйки най-силния спомен и задължението да го пресъздадеш максимално точно.

На 27-ми май ще имаме удоволствието да Ви представим новия и първи албум на Artificial Lungs, както и специалните ни гости от Истанбул- Housing Crash.

Artificial Lungs (alternative rock/blues)

Housing Crash (shoegaze/noisepop)

Artificial Lungs ще представят своя първи едноименен албум, за който се говори от няколко месеца и е очакван с настръхнали уши. Интродукцията в описанието беше насочена изключително към това, което се е случило и се случва с Андо, Ицо, Иво и Искрен. Все агенти, които познаваме от други пловдивски алтернативни генератори . Ексклузивно за нас групата сподели, че този албум(смесица между алтернативен рок и блус) ще е визитката на групата. Един вид нейният своебразен акт за раждане. Той съдържа 7 оригинални композиции и един бонус трак. Ето какво казва Андо за самия албум- „Албумът носи заглавието на групата- „Artificial Lungs“, като съдържа 7 песни и една алтернативна версия. Така началото и краят образуват своеобразен затворен кръг. Има само една песен на български и причината за нея е невъзможността да се изрази тематиката на друг език освен родния.“- Тук вече сме доволни напълно.

Специалните ни гости от Housing Crash, пък са мелез от музиканти, които са живели във Великобритания, Турция, Русия, Гърция, Свазиленд, Мароко, Ст. Китс и Невис, та дори Гренландия. И правят точно такава музика, Първо мръсен западняшки шугейз и гаражен рок от сорта на Sonic Youth и Dr. Junior, а после логично стигат до чикагските пост- пънк/хардкор The Jesus Lizard. Има и инди, има и Марк Ланегански гръндж. На тепсия.

С този концерт закриваме втория сезон на Пост- културната сцена. Благодарим ви, че ни има, ей!

Say Something