Капана ще те направи актьор за един ден.

На 24-ти май стани актьор за един ден в Капана
Photographer: Koko Stoyanov (People of Plovdiv)

Капана като празник, Капана като магическа кутия, Капана като споделено пространство- това е проектът „Празник в кутия“ на учениците от Национална гимназия за сценични и екранни изкуства- град Пловдив, част от селектираните проекти на Фондация „Пловдив 2019“ по трета фаза на проект „Капана- квартал на творческите индустрии“, направление „Капана: събития и намеси в градска среда“.

Идеята обединява творческите усилия на ученици от специалностите „Театрална кукла“, „Театрален, кино и телевизионен декор“ и „Актьорско майсторство за куклен театър“. Какво ще може да видите- една интересна и нетрадиционна за България улична куклено- театрална форма, наречена „Семеен театър“ в кутия.

Събитието ще се състои на празничния 24-ти май 2017г. от 11:00 до 13:00ч. в Капана. Търсете, по уличките на творческия квартал, атрактивните млади актьори, които ще се насочват към сценичните кутии с декори и кукли. Там ще може да се насладите на актьорски интерпретации на кратки откъси от популярни приказки и да се срещнете с авторите и актьорите, които ще разкажат как са направили конструкциите, как са изработили куклите, какви техники използват и какви са  възможностите за движение и начина им на водене. Всеки желаещ- малък и голям- ще може да се включи, да изпробва сам и да влезе в ролята на актьор и кукловод.

„Празник в кутия“ ще бъде представен в няколко серии и локации: 11:00- 11:30ч.: улица „Йоаким Груев“ и улица „Христо Дюкмеджиев“, 11:45- 12:15ч.: улици „Христо Дюкмеджиев“ и улица „Златарска“ и ъгълът на улица „Златарска“ и улица „Кръстевич“ от 12:30 до 13:00ч.

Елате, научете, забавлявайте се, а ако търсите и партньорства, с които да развиете творческия си потенциал- 24-ти май в Капана.

#Капана – място за творчество и забавление! Бъди вдъхновен и създавай! #Kapana Creative Playground #Admire #Create #Watch #Perform #Talk #Connect#Listen #Play
Kapana Creative District/Капана- квартал на творческите индустрии!

 

Say Something